Hiihtäjä rauhoittuu kotioloissa lapsuuden maisemissa

Julkaistu: 15.09.2012

Koti valmistui muuttokuntoon kesäkuun lopulla. Aikku itse oli pahimman muuttohässäkän aikaan vielä leireilemässä Alaskassa, mutta nyt aikaa on ollut vähän enemmän viimeistellä kotia ja asettua taloksi.

Ecophon tuli mukaan rakennusprosessiin, kun kellarikerrokseen suunniteltiin kuntosalia. Yhteistyökumppanit osasivat siinä vaiheessa suositella yhteydenottoa Inlook Oy:n Miika Ristimäkeen. Hyvän äänenvaimennuksen toteutukseen Inlook ehdotti Ecophon -akustiikkalevyjä. Yhdessä Ecophonin Jouko Hakalan ja Aino- Kaisan käyttämän sisustussuunnittelijan Taina Laajoen kanssa syntyi näyttävä lopputulos Ecophon -katto ja -seinäakustiikkalevyistä.

Tsemppiä treeneihin antaa akustiikkalevyille koottu kuvakollaasi Aino-Kaisan ja hänen miehensä urheilu-urien tähtihetkistä. Taulu toimii samalla erinomaisena äänenvaimentajana tilassa.

– Luojan kiitos tähän laitettiin akustiikkalevyjä! Rautojen kolina vaimentuu hyvin ja treenihetkestä tulee siinä mielessä paljon miellyttävämpi. Ja tulevaisuudessa, kun en enää huippu-urheile, akustiikkatauluun kootuista kuvista saa voimia treeneihin – tietää ja muistaa mihin pystyy, kun laittaa kaiken peliin, Aikku toteaa muutaman kuukauden käyttökokemuksella kuntosalista.

Mikä on ollut Aino-Kaisan mielestä haastavinta rakennusprosessissa? Entä palkitsevinta? – Haastavinta on ollut päätöksenteot nopealla aikataululla. Toisaalta ammattilaisten käyttö suunnittelussa on helpottanut paljon. Palkitsevinta on nähdä, kuinka olemme saaneet aikaan hienon kokonaisuuden, jossa kaikki toimii niin kuin ajattelimme, tai jopa paremmin.

Maailman paras paikka

Aino-Kaisa ja hänen miehensä ovat molemmat aktiivisia ja paljon matkustavia ihmisiä. Kodin merkitys nousee juuri siksi erittäin tärkeäksi.

– Matkustan noin 200 vuorokautta vuodessa ja pahimmillaan käyn kotona nukkumassa vain yhden yön ennen kuin jatkan matkaa. Pienetkin hetket kotona, varsinkin kilpailukauden aikana ovat tärkeitä. Silloin on ihanaa, kun voi rauhoittua miellyttävässä ympäristössä, missä mikään ei häiritse, Aikku kertoo.

Parasta koti-arjessa Aikun mielestä on, että saa tehdä normaaleja kotihommia yhdessä miehen kanssa kiireettä. Koti on Aikulle maailman paras paikka.

 

Hiihtäjä rauhoittuu kotioloissa lapsuuden maisemissa
Hiihtäjä rauhoittuu kotioloissa lapsuuden maisemissa
Hiihtäjä rauhoittuu kotioloissa lapsuuden maisemissa
Hiihtäjä rauhoittuu kotioloissa lapsuuden maisemissa

Lomaa ja tiukkoja tavoitteita

– ”Kesälomaa” vietin perinteisesti huhtikuun, joka tällä kertaa meni pääasiassa rakennusprojektin parissa. Ihan mukavaa, että oli aikaa paneutua siihen, Aikku nauraa.

Kikkan Randallin kutsu vei Aino-Kaisan Alaskaan yhteiselle leirille Kanadan ja USA:n naismaajoukkueen kanssa, mikä oli tervetullut piristys. Kolmen viikon treenijakso oli rutiineista poikkeava.

– Oli mielenkiintoista nähdä heidän tapansa treenata ja huomata, että kaikki toimi hienosti myös minulle. Vietimme osan leiristä Alaskan jäätiköllä 1850 metrin korkeudessa paikassa, jonne pääsee vain helikopterilla. Laitoimme itse ruuat siellä ja jos ruokatäydennyksiä tarvittiin, ne piti toimittaa myös helikopterilla.

Nyt tulevaan kauteen satsaan ihan yhtä täysillä kuin aikaisemminkin. Helmikuussa on MM-kisat Val di Fiemmessä, jossa tavoitteena on nousta palkintopallille. Tavoite on kova, mutta ehdottomasti mahdollinen, toteaa Aikku.

Aino-Kaisa ”Aikku” Saarinen on saanut uuden kodin valmiiksi kotiseudulleen Lahden Hollolaan. Unelmapaikkaan, sillä ovathan Lahden hienot hiihtomaastot vain 20 metrin päässä kotipihalta.

Avainsanat:

Ecophon

Jaa artikkeli