Master Solo

Julkaistu: 29.11.2009Kirjoittaja: Kirsi Hirvonen

Arkkitehdille ja suunnittelijalle on tärkeää säilyttää tilassa rakennuksen tyylin edellyttämä tunnelma ja muotokieli. Hyvän akustiikan yhdistäminen näihin vaatimuksiin koetaan usein kovin haasteellisena. Yksittäiset, leijuvat Master Solo S –levyt tarjoavat uudenlaisia vaihtoehtoja suunnittelijalle.

Hyvä huoneakustiikka toteutetaan useimmiten yhtenäisellä akustiikkakatolla. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista. Kattopinnan alkuperäinen ulkonäkö halutaan säilyttää arkkitehtonisista syistä tai kattopinta voi olla esimerkiksi lasia. Hyvä akustiikka voidaan toteuttaa kuitenkin myös yksittäisillä akustisilla elementeillä.

Tällaisiin kohteisiin on kehitetty leijuva, helposti asennettava absorptioluokan A–akustiikkalevy, Ecophon Master™ Solo S. Säädettävien lankaripustimien varassa ”leijuvista” levyistä on mahdollisuus suunnitella tilaan näyttäviä sisustuselementtejä. Levyt voidaan asentaa eri tavoilla ja sitä valmistetaan kahta kokoa, 2400 x 1200 mm ja 1200 x 1200 mm.

Akustisesti hyvä tila on sellainen, joka tukee siellä olevia ihmisiä toimissaan. Näin tehokkuus ja viihtyisyys paranevat. Tästä on hyvä esimerkki M30 Architecten –toimiston vastaanottotila, jossa Master Solo S –levyistä tehtiin ääntävaimentavat kentät vastaanottotiskin yläpuolelle. Tällä tavalla luotiin optimaalinen ääniympäristö vain rajatulle alueelle. Sinne missä puheen erotettavuus – kuulla ja tulla kuulluksi – on erityisen tärkeää. Samalla parannettiin tilan valaistusolosuhteita asentamalla levyjen yläpuolelle valaisimet. Master Solo S –levyn erinomaisesti valoa heijastava Akutex™ FT –pinnoite heijastaa valon kauniisti häikaisemättä, mikä tekee tilasta entistä viihtyisämmän.

Profiilitehdas Ensinger GmbH Saksasta on esimerkki teollisuustilasta, jossa leijuvia, yksittäisiä akustiikkalevyjä on käytetty ainoana ratkaisuna parantamaan ääniympäristöä. Rakennuksen erilaisista tiloista on saatu yhtenäisen näköiset ja samalla perinteisestä laitosmaisesta tilasta on tehty viihtyisä ja ääniympäristöltään miellyttävä. Master Solo S –levyjä on käytetty toimistotiloissa, ruokalassa, käytävillä sekä tehdastiloissa.

Hyvin toisenlainen kohde ja esimerkki Master Solo S –levyjen käytöstä on yökerho ”Pasha” Venäjän Vladivostokissa. Vanhan rakennuksen tunnelma on pystytty säilyttämään käyttämällä äänenvaimennusmateriaalina leijuvia Master Solo S –levyjä. Yökerhon hämärässä valaistuksessa levyillä saadaan syvyyttä kattoon, jota levyjen väleissä olevat valaisimet korostavat. Levykokona on käytetty 1200 x 1200 mm levyä.

Ecophonin tavoitteena on aina ollut luoda silmää, korvaa ja mieltä miellyttävä huoneympäristö. Master Solo S -akustiikkakattoelementin muotoilun ja monien asennusvaihtoehtojen ansiosta voit luoda kattopinnan, jossa tavoite on helppo saavuttaa ja, johon myös valaistus on helppo yhdistää.

Profiilitehdas Ensinger GmbH – Ergenzingen, Saksa
Profiilitehdas Ensinger GmbH – Ergenzingen, Saksa
NightClub ”Pasha” – Vladivostok, Russia
NightClub ”Pasha” – Vladivostok, Russia
Arkkitehtitoimisto M30 Architecten vastaanotto – Oisterwijk, Hollanti
Arkkitehtitoimisto M30 Architecten vastaanotto – Oisterwijk, Hollanti

Arkkitehtitoimisto M30 Architecten vastaanotto, Oisterwijk/Hollanti

 • Kuva: Ruud Peijnenburg

Profiilitehdas Ensinger GmbH, Ergenzingen, Saksa

 • Kokonaispinta-ala: 16.500 m2
 • Valmistuminen: lokakuu 2008
 • Arkkitehti: DIA179 german industry architecture GmbH, Berlin
 • Kuvat: medien.denkwerk.jahreiss

NightClub ”Pasha”

 • Osoite: Vladivostok, Russia
 • Valmistuminen: 2008
 • Arkkitehti: Vitaly Kononov
 • Kuvat: Vitaly Kononov

Arkkitehtitoimisto M30 Architecten vastaanotto, Oisterwijk/Hollanti

 • Tuote: Master Solo S 1200 x 2400 mm

Profiilitehdas Ensinger GmbH, Ergenzingen, Saksa

 • Tuote: Master Solo S 1200 x 2400 mm

NightClub ”Pasha”

 • Tuote: Master Solo S 1200 x 1200

 

Avainsanat:

Akustiikka,Kohteet,Ecophon,Ulkomailta

Jaa artikkeli