Seurakuntalaiset kiittelevät akustiikkaa

Julkaistu: 15.10.2012

Länsi-Belfastissa Irlannissa sijaitsee pieni Lagmoren seurakunta. Elokuussa vuonna 2011 saatiin päätökseen rakennusprojekti, jonka myötä seurakunta sai uuden kirkkorakennuksen.

Kirkon suunnitteli arkkitehtitoimisto Loughrey Architects, jonka haasteena oli luoda tiilirakenteisesta, paljon kovia pintoja sisältävästä kirkkorakennuksesta miellyttävä myös akustisesti. Kirkkorakennusten muoto ja pintamateriaalit kärsivät hyvin tyypillisesti pitkästä jälkikaiuntaajasta ja kaikuisuudesta. Oli tärkeää löytää akustiikkaratkaisu, joka parantaisi näitä ominaisuuksia.

Loughrey Architects otti jo varhaisessa vaiheessa suunnitteluun mukaan Ecophonin ja äänenvaimennusratkaisuksi valikoitui piilosaumainen Focus Ds -ratkaisu täydennettynä Wall Panel Texona -seinävaimennuslevyillä. Tällä yhdistelmällä saavutettiin A-luokan äänenvaimennusratkaisu, mikä vähensi jälkikaiunta-aikaa huomattavasti.

Ecophonin aluemyyntipäällikkö Alain Crampton totesi, että erityisen haastavaksi kohteen teki katon erikoinen muoto – katto oli pyramidin muotoinen, jonka huippu ulottui yli 7 metrin korkeuteen, ja kattolaipiot nousivat eri tasoissa säännöllisin välein huippua kohti. Levyt piti leikata ja sovittaa viisikulmaiseen kattokenttään tiettyyn kulmaan niin, että lopputuloksesta tulisi kuitenkin mahdollisimman saumaton. Texona -seinäakustiikkalevyt asennettiin kenttinä kiertämään seiniä kattorakenteen alapuolelle.

Parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi Roy Young Ecophonin teknisestä tuesta oli asentajien tukena ja apuna koko alakattoprojektin ajan. Alakaton asentaminen kesti 6 viikkoa, mutta arkkitehti Gerry White Loughrey Architects -toimistosta oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen; ”Lopputulos ei ollut ainoastaan esteettisesti onnistunut, vaan saimme luotua tilaan myös erinomaisen akustiikan, josta seurakuntalaiset varmasti nauttivat”.

 

Seurakuntalaiset kiittelevät akustiikkaa
Seurakuntalaiset kiittelevät akustiikkaa
Seurakuntalaiset kiittelevät akustiikkaa
Seurakuntalaiset kiittelevät akustiikkaa

Käytetyt Ecophon tuotteet:
Ecophon Focus Ds
Ecophon Wall Panel Texona, väri

Avainsanat:

Ulkomailta

Jaa artikkeli