Taidekehystämö laajensi akustiikkatauluihin

Estetiikka

Julkaistu: 11.09.2011Kirjoittaja: Päivi EkdahlKuvat: Kurki Decoration

Kolmisen vuotta sitten Sami Kurki ja Janne Alho marssivat Ecophonille idean kera. Idea oli hyvä ja Ecophon tarttui siihen. Tämä oli turkulaisen Kurki Decorationin ensimmäinen askel uudella polulla.

– Taidekehystämöstä se kaikki alkoi, toimitusjohtaja Sami Kurki myhäilee. Hän perusti Kurki Decorationin vuonna 2003 ja pian toiminta alkoi laajentua taulujen kehystämisestä sisustustaulujen valmistukseen, sisustuspeileihin sekä ripustuskiskoihin. Eikä aikaakaan, kun Sami huomasi pohtivansa, mille kaikille pinnoille kuvia olisi mahdollista painaa. Ideointia eteenpäin sysäsi muutamilta asiakkailta tulleet kyselyt akustisten taulujen mahdollisuuksista.

– Oikeastaan perimmäinen ajatukseni oli, että miksei sisustustaulu voisi olla muutakin, kuin materiaalille painettu kuva. Tänä päivänä rakennetaan paljon taloja, joissa on korkeat aulatilat ja paljon kovaa lasipintaa. On selkeä tarve tehdä funktionaalista sisustusta, Sami Kurki kertoo.

Idean saatuaan Sami ja yhtiökumppaniksi tullut Janne Alho lähtivät etsimään akustiikkaosaajia ja ottivat rohkeasti yhteyttä Ecophoniin. Ecophonilla akustiikkaa oli jo jonkin aikaa pyritty viemään sisustuksellisempaan suuntaan, ja siksi he tarttuivat innolla Kurki Decorationin ideaan.

Tänä päivänä akustiikkataulut ovat jo merkittävä ja yhä kasvava osa Kurki Decorationin liiketoimintaa. Asiakkaita ovat pääosin sisustussuunnittelijat ja -arkkitehdit sekä yritykset ympäri Suomen. Myös yksityiset sisustajat ja kotiteatteriharrastajat ovat löytäneet yrityksen.

Taidekehystämö laajensi akustiikkatauluihin
Taidekehystämö laajensi akustiikkatauluihin

Akustiikalla voidaan sisustaa ja sisutuksella akustoida monin tavoin

Akustiikkatauluihin asiakas voi valita painettavaksi kuvan omista kuvistaan tai Kurki Decorationin valikoimista. Kuva voidaan painaa suoraan akustiikkalevyn pintaan tai kankaalle. Sublimaatiokankaalle painettu kuva pingotetaan levyn taakse, jolloin kuva saadaan jatkumaan myös taulun reunoille. Myös korkealaatuista sisustuskangasta voidaan pingottaa akustiikkalevylle.

Akustisesti ja kuvan kannalta hyvä lopputulos akustiikkatauluun saadaan käyttämällä sublimaatiokangasta. Kuva höyrystyy lämmön avulla kankaan kuituihin ja näin kuvan terävyys ja värikylläisyys saadaan erinomaiseksi. Lisäksi kankaan paloturvallisuusluokitus on hyvä. Akustiikkalevyä pystytään leikkaamaan myös haluttuun kokoon, jolloin taulun mittasuhteista ei tarvitse tinkiä ja kehyksinä voidaan käyttää puu- tai metallikehyksiä.

Kurki Decorationilla suunnittelu lähtee aina asiakkaan tarpeista, ja jokaiselle asiakkaalle tehdään räätälöity, juuri kyseiseen tilaan sopiva ratkaisu.
– Parasta on uuden luominen ja kehittäminen. Haluamme tehdä todeksi ihmisille mahdollisuudet, joita he eivät kenties edes osanneet kuvitella, Sami Kurki kertoo tyytyväisenä.

Kurki Decoration Oy

  • Yrityksen pohjana on vuonna 2003 perustettu taidekehystämö.
  • Laajentanut toimintaansa sisustusalan yrityksenä, joka valmistaa räätälöityjä taulu-, peili- ja ripustusratkaisuja yhteistyössä museoiden, mainostoimistojen ja ammattivalokuvaajien kanssa.

www.kurkidecoration.fi

Taidekehystämö laajensi akustiikkatauluihin

Avainsanat:

Akustiikka,Kumppanit,Ecophon,Sisustus,Estetiikka

Jaa artikkeli