Ulkomaan projektit

Julkaistu: 10.11.2010

Leijuva akustiikkakenttä on joustava tapa parantaa erilaisten tilojen ääniympäristöä. Ääntä vaimentavat kentät voidaan asentaa juuri siihen kohtaan missä niitä tarvitaan. Hyvin toteutettu leijuva kenttä on myös design-elementti, joka antaa esteettistä lisäarvoa tilaan.

Vapaasti leijuvat Ecophon Solo –levyt ovat saavuttaneet suuren suosion arkkitehtien keskuudessa ympäri Eurooppaa. Varsinkin maissa, joissa käytetään yleisesti välipohjan betonirakenteeseen integroitua jäähdytysjärjestelmää, normaalia alaslaskettua sisäkattoratkaisua ei voida käyttää. Näissä tapauksissa Ecophon Solo –levyillä voidaan tilan äänenvaimennusvaatimukset täyttää joustavasti ja luovasti. Alakattoratkaisussa on mahdollista leikitellä värin ja levykoon lisäksi myös muodoilla sekä kolmiulotteisuudella.

IMG förlagshus’in tiloissa Ruotsissa pyöreät muodot saavat jatkua myös katossa.
Suunnittelutoimisto BDP Belfast’in suunnittelema alakattototeutus George Best City –lentokentän terminaalissa, on hyvä esimerkki siitä, miten monimuotoisia ja tilan muotoihin sovitettuja toteutuksia Ecophon Solo -levyistä on mahdollista tehdä.
Itävaltalaisen Blum’in myyntikonttoriin ja näyttelytilaan haluttiin moderni ja yksinkertainen ulkonäkö. Ecophon Solo –levyillä saavutettiin sekä arkkitehtoniset- että kustannustehokkuusvaatimukset. Tilaan asennettiin 72 kpl Solo -levyjä, kokoa 2400 x 1200 mm.
HP Global Business Center’issä Puolassa väri oli se tärkein juttu sisustuksen toteutuksessa, kuten kuvasta näkee. Ecophon Solo –levyjen väriskaala on lähes rajaton.

Avainsanat:

Akustiikka,Ulkomailta,Ecophon

Jaa artikkeli