Veijo ”Veksi” Niemelä luovutti myyntialueensa nuoremmalle

Julkaistu: 20.09.2015Kirjoittaja: Raija NymanKuvat: Veijo Niemelä, Jarkko Huhta

Pirkanmaan, Pohjanmaan, Hämeen, Satakunnan ja Keski- Suomen alueiden Ecophon aluemyyntipäällikkö Veijo ”Veksi” Niemelä jäi vuodenvaihteessa eläkkeelle.

Veijo aloitti uransa 5.1.1981 uunituore työkalu apunaan: samana päivänä ilmestyi Ahlström lasivillatehtaan hinnasto. 34-vuotiseen työhistoriaan mahtuu paljon tarinoita ja tapahtumia tien päältä. Hän on uransa aikana istunut auton ratissa 34 kertaa maapallon ympäri. 40 000 kilometrin vuosivauhdilla maanteitä on mitattu yli miljoona kilometriä. Veksi miettiikin, että kuinkahan monta työpäivää hän on seissyt polttoainetankilla lorottamassa menovettä auton tankkiin.

Työelämä on muuttunut 34 vuodessa. ”Ensimmäinen työpuhelin oli ARP puhelin. ARPin tunnusmerkki oli pitkä antenni auton takana. ”Jo Ahlströmin aikaan konsernimme on ollut tekniikan edelläkävijä”, sanoo Veksi ja muistelee, että kun moni myyntimies vielä kirjoitti asiakkailleen kirjeitä, niin hän kurvaili kaupungilla ARP antenni heiluen ja otti yhteyttä puhelinkeskukseen, joka yhdisti puhelut asiakkaisiin – kätevästi tienpäältä. ”Tekniikka on muuttanut paljon päivittäistä työnkuvaa hyvässä ja pahassa. Helpottanut arkea mutta samalla tehnyt työtahdista hektisempää”, hän toteaa ja kertoo olevansa todella tyytyväinen, että on saanut hyödyntää viimeisintä tekniikkaa läpi työhistorian.

Työuran alussa, 80-luvulla, asiakkaita vietiin usein retkelle muun muassa Noormarkun Villa Maireaan. Arkkitehdit, yhdistykset ja rakennusliikkeet olivat innostuneita yhteisistä illanvietoista. Työn tahti oli hieman verkkaisempaa , oli aikaa lähteä. Veksi muistelee, että Tampereen SAFAN retkellä bussi oli joskus viimeistä sijaa myöten täynnä ja hän joutui istumaan Scanian moottorikopan päällä kuoron johtajana. Tunnelma oli tiivis. ”Niillä reissuilla rakennettiin juuret nykyiselle yhteistyölle arkkitehtien, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa. Osa heistä on kulkenut rinnalla koko työhistorian. Siltä ajalta kehittyi myös sellaisia ystävyyssuhteita ja perhetuttuja, että yhdessä viihdyttiin vapaa-ajallakin – ja viihdytään edelleen”.

Veksi kertoo olevansa onnekas kun on saanut kaikki nämä vuodet ja rikkaat kokemukset. ”Olen saanut urani aikana myydä tuotteita, jotka ovat loppukäyttäjälle tarpeellisia ja ovat edistäneet osaltansa ihmisten hyvinvointia”. Voin rehellisesti sanoa, että työn tekemisessä on ollut sydän ja aito kiinnostus mukana. Tässä avain jaksamiseen pitkällä työuralla” Tärkeimpänä ohjeena nuoremmille myyntitykeille hän sanoo, että ”kaikilla asioilla pitää olla kasvot eli myyntityötä täytyy tehdä omana itsenään ja omalla persoonalla, ihmiseltä ihmiselle”.

Suunnitelmia eläkepäiviksi? Ensimmäisenä päivänä viritän työkavereilta saamani nelikielisen ukulelen ja soittelen rauhassa aamupäivän”. Musiikin harrastaminen on aina kuulunut osana Veksin arkipäivään. Hän on ollut alusta alkaen basistina, yli 25 vuotta sitten perustetussa, Saint-Gobainin henkilökunnan Sankopäätbändissä. Musisoinnin lisäksi puuhailu mökillä jatkuu, niin kuin tähänkin asti. Yksi asia kuitenkin on varma: ”Maailmanympärimatkalle en lähde. Se on jo kierretty – moneen kertaan”, naurahtaa Veksi.

 

 

Veijo ”Veksi” Niemelä luovutti myyntialueensa nuoremmalle
Veijo ”Veksi” Niemelä luovutti myyntialueensa nuoremmalle

Jarkko Huhta astuu ”Veksin” saappaisiin

Jarkko Huhta, 30 aloitti 1.9.2014 Ecophonilla Pirkanmaan, Pohjanmaan, Hämeen, Satakunnan ja Keski-Suomen alueiden aluemyyntipäällikkönä. Jarkko seuraa tehtävässään eläkkeelle jäävää Veijo, Veksi Niemelää.

Jarkko on syntynyt Pudasjärvellä mutta kasvanut lapsuutensa ja nuoruutensa Oulussa. Hän opiskeli Tampereella ja valmistui tradenomiksi Tampereen ammattikorkeakoulusta. Jarkko siirtyi Ecophonin palvelukseen Kodin Terran yrityspalvelusta.

Vapaa-aikanaan Jarkko urheilee sekä liikkuu paljon luonnossa, vaeltaen, kalastaen ja metsästäen. Matkustelu ja moottoripyöräily ovat myös mieleisiä harrastuksia. Hän asuu Tampereella tyttöystävänsä kanssa.

Veijo ”Veksi” Niemelä luovutti myyntialueensa nuoremmalle
Veijo ”Veksi” Niemelä luovutti myyntialueensa nuoremmalle
Veijo ”Veksi” Niemelä luovutti myyntialueensa nuoremmalle

Avainsanat:

Ecophon

Jaa artikkeli